Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (26. 12. 2018)

26. 12. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes vyzkoušíme jeden grafický editor, zahrajeme si únikovou hru, nalepíme si pár poznámkových štítků a řekneme si o nástroji pro správu hesel.

PhotoFlare

Multiplatformní grafický editor inspirovaný dnes již nevyvíjeným programem PhotoFiltre, který byl k dispozici pouze pro Windows. Nejedná se však o prostý klon, jeho tvůrci jej vyvinuli od základu a přidali oproti vzoru množství vylepšení. Byl napsán za pomoci C++, Qt a knihoven Graphicsmagick.

photoflare.io, 1.5.6.1

Lambda Lantern

Úniková hra vytvořená pomocí PureScript, PureScript Native, a Panda3D. Smyslem hry je řešit hádanky, plnit úkoly a díky tomu se dostat z podzemních kobek. Jedním z důvodů existence této hry je snaha tvůrců demonstrovat propojení programovacích jazyků PureScript a C++.

github.com/lettier/lambda-lantern, 0.0.0.0

Xpad

Náhrada nalepovacích štítků s poznámkami. Pokud si rádi na monitor nalepujete papírové štítky s tím, co nechcete zapomenout, pomůže vám eliminovat odpad a trošku pomoct životnímu prostředí. U každé poznámky je možné zvlášť nastavit barvu, styl písma nebo okraje okna. Grafické rozhraní používá GTK+, ale pasuje do jakéhokoliv prostředí.

launchpad.net/xpad, 5.2.0

BitWarden

Otevřený nástroj pro správu hesel. Nabízí stejné funkce jako většina ostatních správců hesel. Jeho přidaná hodnota je v tom, že jeho tvůrci využili služeb profesionálních auditorů pro kontrolu možných bezpečnostních mezer. Proto také existuje jeho placená verze, všechny základní funkce jsou ale k dispozici zdarma. Je možné jej použít jako samostatný program nebo jako doplněk prohlížeče.

root_podpora

bitwarden.com, 1.11.2

Blbinka

Zkušenosti získané při práci pro NASA se dají využít různě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.