Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (26. 6. 2019)

26. 6. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na rozhraní pro ovládání CNC, vyzkoušíme jeden CMS software, optimalizujeme si místo na optickém disku a řekneme si o aplikaci pro testování podpory kompenzačních pomůcek.

CNCjs

Webové rozhraní pro práci s CNC obráběcími stroji. Běží na Raspberry Pi nebo na notebooku s nainstalovaným Node.js s připojením na Arduino přes USB, WiFi nebo Bluetooth. Podporuje ovladače Grbl, Grbl-Mega, Smoothieware, TinyG a g2core a nabízí funkce jako 3D vizualizace, možnost více připojení na jednom portu nebo podporu malých displejů pro práci na mobilních zařízeních.

cnc.js.org, 1.9.20

FlatSiteBuilder

Software pro správu obsahu (CMS), který hostuje stránky na GitHubu. Skutečnost, že je zde možné vytvářet webový obsah zcela zdarma, z něj dělá jedno z nejlacinějších CMS řešení. A to, že běží jako desktopová aplikace a žádný kód není spouštěn na serveru, i jedno z nejrychlejších.

artanidos.github.io/FlatSiteBuilder, 2.0.0

DiskFit

Nástroj na optimalizaci místa na optickém médiu. Pokud nechcete plýtvat místem při vypalování na CD nebo DVD můžete jej nechat automaticky vybrat kombinaci souborů tak, aby zůstalo minimum volného místa. Původně byl vyvinut pro optimalizaci dekódování videa ve formátu MP4 na DVD.

github.com/velnias75/diskfit, 2.0.2.14

Accerciser

Otevřená interaktivní aplikace, která umožní uživateli otestovat podporu kompenzačních pomůcek u projektů napsaných v Pythonu. Je plně kompatibilní s prostředím GNOME a pro kontrolu používá technologii AT-SPI (Assistive Technology Service Provider Interface).

root_podpora

wiki.gnome.org/Apps/Accerciser, 3.33.3

Blbinka

Když už chcete coby lokální politik vysílat živě na internetu, zkontrolujte si před tím nastavení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.