Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (27. 5. 2020)

27. 5. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme aplikaci pro jednodušší přístup k webovým službám, řekneme si o programu pro anonymní sdílení souborů, vytřídíme si barvy z obrázků a podíváme se na neoficiálního WhatsApp klienta pro Linux.

Biscuit

Aplikace, která zjednodušuje a zpřehledňuje přístup k webovým službám. V podstatě se jedná o zjednodušený webový prohlížeč. Zatímco standardní prohlížeče řadí záložky horizontálně, Biscuit je řadí svisle. To zjednodušuje a zpřehledňuje přístup do webových aplikací a služeb. Jednotlivé služby si v něm můžete zorganizovat podle svých individuálních potřeb.

eatbiscuit.com, 1.2.7

MuWire

Jednoduchý program pro sdílení souborů, který používá technologii I2P. Invisible Internet Projekt (I2P) je otevřená technologie, která umožňuje aplikacím posílat zprávy nebo soubory bezpečně a anonymně. V MuWire tak můžete vyhledávat, stahovat, sdílet, komentovat nebo certifikovat soubory beze strachu z prozrazení vaší totožnosti.

muwire.com, 0.6.15

Paletti

Nástroj na analýzu barev použitých na obrázku. Jednoduše otevřete obrázek a Paletti vám automaticky vygeneruje škálu barev, které jsou na něm dominantní. Z těch pak jediným kliknutím dostanete jejich hexadecimální kód. Počet barev je omezen od 3 do 32. 

github.com/Eroica/Paletti, 2.0

WALC

Neoficiální linuxový klient pro komunikační nástroj WhatsApp. Vznikl hlavně proto, že pro Linux žádná oficiální aplikace pro tento Facebookem vlastněný komunikátor neexistuje. Pokud chcete použít WhatsApp na Linuxu, tak jediné oficiální řešení je přes webové rozhraní. Měl by podporovat všechny základní funkce pro komunikaci. Je zatím v rané fázi vývoje a další funkce postupně přibývají.

root_podpora

cstayyab.com/projects/walc, 0.1.9

Blbinka

Nákupem přes mobilní aplikaci se občas dají ušetřit nějaké peníze. A pokud jste šikovní, můžete si tím i vydělat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.