Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (27. 6. 2018)

27. 6. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si navrhneme vlastní luk, vytvoříme manuál pro poskládání Lega, vyzkoušíme aplikaci pro připojování disků a podíváme se na nástroj pro automatické rozesílání životopisů.

Bow Simulator

Otevřený nástroj pro simulaci fyzikálních vlastností luku a šípu. Umožňuje uživateli navrhnout virtuální luk a vypočítat statické a dynamické charakteristiky, jako jsou deformace, zakřivení luku, mechanické napětí, rychlost šípu a další. Tímto způsobem může být luk navržen, vyzkoušen a vyhodnocen ještě před tím, než ho skutečně vyrobíte.

bow-simulator.org, 0.5

LPub3D

WYSIWYG editor pro tvorbu instrukcí a manuálů pro dětské stavebnice ve stylu LEGO. Má integrovaný 3D prohlížeč založený na LeoCAD, stejně jako knihovny pro renderování, takže už není potřeba nic dalšího instalovat. Má také nastavitelný krok rotace, možnost exportu do PDF, PNG, JPG a BMP, snadnou práci s kusovníkem, neomezený počet komponent a spoustu dalších zajímavých vlastností.

github.com/trevorsandy/lpub3d, 2.2.2

tmount

Aplikace pro připojování a odpojování diskových oddílů, vyměnitelných médií a jejich obrazů. Po startu systému se automaticky rozběhne v oznamovací oblasti a po rozkliknutí se zobrazí menu se všemi připojitelnými a odpojitelnými zařízeními. Jako výchozí program používá pro připojování a odpojování udevil, ale toto nastavení lze změnit na kterýkoli jiný program (např. pmount) nebo vlastní skript.

github.com/abwaldner/tmount, 0.0.7

Resgen

Na Ruby postavený program určený pro automatizaci zdlouhavých a nudných kroků při rozesílání životopisů a motivačních dopisů potenciálním zaměstnavatelům. Na základě informací, které mu dáte, upraví odesílané dokumenty, které získá z šablon LibreOffice podle aktuálního zaměstnavatele, a to vše bez nutnosti opustit terminál. Navíc vás i upozorní, pokud jste na tuto pozici už v minulosti reagovali. Jediné, co za vás neudělá, je samotné odeslání životopisu.

root_podpora

notabug.org/angela/resgen, 1.2.0

Blbinka

Démona běžícího na serveru lze zastavit různými způsoby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.