Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (28. 12. 2022): pohodlné testování aplikací pro Android

28. 12. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme nástroj pro vytváření a nasazování konfigurací Kubernetes, vyzkoušíme přehlednější prohlížeč pracovního protokolu, budeme testovat aplikace pro Android a nakonec se vžijeme do role básníka.
Co se dozvíte v článku
  1. Monokle
  2. YouTrack Worklog Viewer
  3. AdbPad
  4. Lyricistant
  5. Blbinka

Monokle

Monokle je řešení pro vytváření, analýzu a nasazení konfigurací Kubernetes ve formátu YAML. Umožní získat detailní přehled o manifestech, obsažených zdrojích a vztazích. Pro správu životního cyklu konfigurace lze využít verzovací systém Git. Poradí si také s ověřením zdrojů pomocí pravidel zásad OPA, úpravou zdrojů bez nutnosti znalosti syntaxe YAML, či refaktorizací zdrojů při zachování integrity názvů a referencí.

github.com/kubeshop/monokle, 1.13.2

YouTrack Worklog Viewer

YouTrack Worklog Viewer nabízí podrobnější náhled na pracovní protokol, tedy čas strávený na úkolech a vykázaný prostřednictvím Jetbrains YouTrack. Umožňuje vyhledávat jednotlivé tickety, ukládat vyhledávací dotazy, zobrazit zaznamenaný čas v rámci zadaného období, zobrazit odpracovaný čas na jednotlivých projektech, či vykreslit statistické grafy dle aktuálního reportu.

github.com/pbauerochse/youtrack-worklog-viewer, 2.7.2

AdbPad

AdbPad je grafické uživatelské rozhraní pro adb, umožňující testovat aplikace pro Android. Dokáže zobrazit seznam připojených zařízení, spouštět předpřipravené příkazy v adb shellu, posílat text na připojené zařízení nebo pořizovat snímky obrazovky.

adbpad.netlify.app/, 1.0.0

Lyricistant

Lyricistant je pomocník určený převážně pro psaní poezie. Zobrazuje počet slabik na řádku, navrhuje rýmy v průběhu psaní pomocí kontextové nabídky, umožňuje snadné vyhledávání definic slov, pamatuje si také nedávno otevřené texty, abyste mohli bez zdržení pokračovat tam, kde jste skončili.

root_podpora

github.com/wardellbagby/lyricistant, 2.1.2

Blbinka

Dnešní sklizeň obohatí ještě jeden nástroj, resp. knihovna, a to přímo od Googlu. V rámci iniciativy Protected Computing firma publikuje původně interního pomocníka pro rozmazání objektů ve videu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku