Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (28. 3. 2018)

28. 3. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na editor kompatibilní s Vim pluginy, přehrajeme si hudbu na elementary OS, budeme odemykat počítač svou přítomností a vyzkoušíme aplikaci pro ovládání připojeného Android zařízení.

Oni

Editor pro vývojáře se sympatickým UI. Nabízí standardní sadu funkcí a vlastností, jako je kompletace kódu, detailní informace zobrazené po najetí myší nad část kódu, možnost rychlého vyhledání souboru či vytváření a používání snippetů. Pro uživatele pracující s front-endovými jazyky je připraveno javascriptové Oni API. Editor je kompatibilní s většinou Vim pluginů a umožňuje přenesení existujícího vim.ini souboru z Vimu.

www.onivim.io/, 0.3.1

Melody

Správce a hudební přehrávač lokálních audio souborů a internetových rádií pro elementary OS. Umožňuje procházet sbírku hudebních skladeb podle alba či umělce a integruje funkci pro vytváření playlistů. Pro stahování album artů využívá online službu MusicBrainz. Kromě souborů z disku dokáže načíst i hudbu z optických médií.

anufrij.org/melody/

Bluetooth-Unlock

Jednoduchá utilita, pomocí které lze odemykat počítač s Linuxem s využitím Bluetooth zařízení. Jedná se o skript v Pythonu, který v periodickém sledu kontroluje přítomnost bezdrátového zařízení. Pokud jej nedetekuje, ponechá počítač uzamknutý. V opačném případě ho odemkne.

lethalethan.github.io/Bluetooth-Unlock/, V1RC4.1

scrcpy

Aplikace pro ovládání připojeného zařízení s Androidem. Na straně mobilního zařízení je vyžadována minimální verze systému Android 5.0, na straně Linuxu je nutná přítomnost adb. Klient je závislý také na FFmpeg a LibSDL2.

UX DAy - tip 2

github.com/Genymobile/scrcpy, 1.1

Blbinka

Mozilla představila nové rozšíření, se kterým vás Facebook nebude špehovat mimo jeho vlastní doménu. Nástroj má ale jednu stinnou stránku – přestane vám fungovat přihlašování pomocí Facebooku na jiných stránkách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku