Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (3. 9. 2014)

3. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni se podíváme na nějaké obrázky. Vytvoříme fotogalerie pro webové stránky. Otagujeme hudební sbírku a přiřadíme k deskám správné obaly. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka – tentokrát určená milovníkům nakousnutého jablka.

Automatic Cover Tool

Vadí vám, že se u vaší sbírky hudby nezobrazují obálky desek u alb? Tenhle problém se snaží řešit program napsaný v Javě s názvem Automatic Cover Tool. Stačí vyhledat složku s hudbou a pak už jen kliknout na tlačítko start. Aplikace pak vše udělá za vás.  Nemá problémy s formáty MP3, OGG, WMA, M4A a FLAC.

Softwarová sklizeň (3. 9. 2014) - obrázky k článku.

sourceforge.net/projects/act-mp3/, 1.3.0

java Image Album

Java Image Album umí vytvořit z vaší sbírky obrázků jednoduchou galerii pro web. Stačí jen vybrat soubory, které do ní chcete přiřadit, a pak už jen zvolit základní parametry jednotlivých obrázků, název a popis galerie. Můžete zvolit i ze tří jazykových mutací – angličtiny, ruštiny a italštiny.

Softwarová sklizeň (3. 9. 2014) - obrázky k článku.

sourceforge.net/projects/ja­vaimagealbum1.1

Advanced Photo

Advanced Photo je jednoduchý prohlížeč obrázků, který vsází na rychlost a minimalistické rozhraní. Zatím se nachází v betě, a tak může mít problém se stabilitou, na jednotlivé prohlížení obrázků na slabších strojích je ale dobrý. Nezatěžuje zbytečnými funkcemi. Prostě se podíváte na obrázek jako celek a příležitostně si nějaké místo přiblížíte.

Softwarová sklizeň (3. 9. 2014) - obrázky k článku.
sourceforge.net

sourceforge.net/projects/ad­vancedphoto/?source=direc­tory, 1.1

JMP3RENAMER

JMP3RENAMER umí přejmenovávat a tagovat hudební soubory. Je napsaný v Javě a dá se přenášet i na flashdisku. Umí tagovat více souborů najednou. Velkou výhodou JMP3RENAMER je spolupráce s různými pluginy, které umí přidat nové funkce.

UX DAy - tip 2

Softwarová sklizeň (3. 9. 2014) - obrázky k článku.

sourceforge.net/projects/jmp3re­namer/?source=directory, 2­.3.2

Blbinka

Je větší lepší? Jak by to vypadalo, kdyby Apple představil ještě větší iPad.

Byl pro vás článek přínosný?