Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (30. 10. 2019)

30. 10. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme platformu pro správu telekomunikačních sítí, podíváme se na program umožňující obejít captive portály, prohlédneme si pár obrázků a nasimulujeme si rozptyl světla.

Boda-Lite

Platforma pro správu telekomunikačních sítí. Jedná se o odlehčenou verzi programu BTS-CE. Umí pracovat s technologiemi GSM, UMTS, LTE, a je připravena i na 5G sítě. Umí také načíst systémové nastavení hlavních výrobců jako jsou Ericsson, Huawei, Nokia nebo ZTE.

github.com/bodastage/bts-ce-lite, 0.4.2

realconect

Program, který vám pomůže obejít captive portály. K jeho obsluze můžete použít jak příkazovou řádku, tak grafické uživatelské rozhraní napsané v Qt5. Umožňuje sdílet připojení buď kabelem nebo přes wifi. Můžete také vytvářet seznamy povolených klientů podle svého MAC, vytvářet skryté sítě atd. Webové stránky tohoto projektu stejně jako projekt samotný jsou bohužel pouze ve španělštině.

archive.org/details/realconect.tar, 1.2

pwall

Prohlížeč a organizér obrázků pojatý v moderním stylu. Vlevo je panel se složkami a soubory a vpravo se ukazují náhledy fotografií. Načítání náhledu je prováděno dynamicky při otevření složky. Po rozkliknutí se obrázek otevře v režimu celé obrazovky a pak navigace probíhá pomocí šipek doleva a doprava. Tento prohlížeč se tak snaží napodobit chování prohlížečů obrázků pro chytré telefony.

github.com/ltiber/pwall, 1.0

Mie Simulator GUI

Otevřený uživatelsky přívětivý nástroj pro výpočet charakteristik Miova rozptylu. Dokáže spočítat koeficient rozptylu, rozptylový řez, fázovou funkci a spoustu dalších veličin. Tyto výpočty jsou možné jak pro monodisperzní, tak pro polydisperzní rozložení založené na Lorenz-Miově rovnicích.

root_podpora

github.com/VirtualPhotonic­s/MieSimulatorGUI, 1.2

Blbinka

Řve po vás váš bývalý partner nebo partnerka do telefonu? Nahrajte si to a pak si na tu nahrávku zatančete.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.