Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (30. 8. 2017)

29. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na grafické rozhraní pro ffmpeg, vyzkoušíme síťový nástroj s řadou funkcí, budeme kreslit na obrazovku a nakonec využijeme pomocníka pro organizaci souborů.

traGtor

Grafické uživatelské rozhraní pro ffmpeg a jeho fork avconv. Cílem vývoje nebylo vytvořit vizuální prostředí pro všechny funkce ffmpegu, ale poskytnout jednoduchý způsob pro převod souboru z jednoho formátu do druhého. Před konverzí umožní specifikovat parametry výstupního souboru, jako jsou bitrate, rozlišení, poměr stran, počet audio kanálů, hlasitost, vzorkovací frekvence zvuku nebo snímkovací frekvence. Nechybí podpora načtení souboru s předvolbami.

mein-neues-blog.de/tragtor-gui-for-ffmpeg/, 0.9.2

ship.sh

Nástroj pro síťové adresování s řadou funkcí, pomocí kterých si můžete nechat zobrazit síťová rozhraní, ovladače a brány používané aktivními rozhraními, adresy aktivních rozhraní bez nebo s CIDR notací, veřejné a externí IP adresy, aktivní hostitele na aktuální síti bez nebo s MAC adresou, dále broadcastové a síťové adresy, společně s maskami, třídami nebo rozsahem adres.

xtonousou.github.io/ship/, 2.6

Pylote

Pylote umožňuje kreslení na obrazovku. Nabízí sadu několika nástrojů pro psaní, kreslení a vkládání geometrických tvarů. S objekty lze dále pracovat ve smyslu rotace, přesouvání nebo modifikování rozměrů. V konfiguračním okně je pak možné nastavit, které nástroje se mají na panelu zobrazovat a které ne.

pascal.peter.free.fr/pylote-en.html

Pysorter

Pysorter je nástroj pro organizování souborů do předdefinovaných adresářů podle souborových typů. Umožňuje přidání vlastních pravidel pro řazení vytvořením kopie souboru pysorter/filetypes.py. Jedná se o klasický skript s pravidly uloženými ve slovníku (dictionary). Pravidla lze definovat ve formě klasického textového řetězce nebo regulárního výrazu.

root_podpora

github.com/chriscz/pysorter, 0.3.1

Blbinka

Nová verze Uberu nás prý přestane sledovat hned po vystoupení z auta. Velmi sympatické gesto.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku