Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (31. 1. 2018)

31. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na editor BPMN diagramů, budeme psát v LaTeX, vyzkoušíme Homebrew pro Linux a nakonec si vytvoříme textový dokument.

Yaoqiang BPMN Editor

Grafický editor pro modelování podnikových procesů s využitím BPMN notace. Podporuje BPMN 2.0 a umožňuje export nebo import OMG BPMN 2.0 souborů. Nabízí validaci syntaxe v reálném čase, ukládání podnikových procesů ve formě relační databáze (H2, MySQL, PostgreSQL), export do OpenDocument Text formátu, práci s LDAP prohlížečem a editorem nebo import Visio (.vdx) souborů.

sourceforge.net/projects/bpmn/, 5.3.12

TexitEasy

Jednoduchý multiplatformní LaTeX editor s kompletací příkazů a kontrolou pravopisu. Součástí je integrovaný prohlížeč PDF s automatickou synchronizací při rolování a reverzní synchronizací. Poskytuje možnost vyhledávání pomocí regulárních výrazů, rychlé otevírání asociovaných souborů, možnost obnovení předešlé relace nebo používání vlastních skriptů.

texiteasy.com/, 0.21.4

Linuxbrew

Linuxový správce balíčků postavený na Homebrew (macOS). Umožňuje instalovat software do home adresáře bez potřeby použití sudo. Použití tohoto správce je popsáno na stránkách projektu. Linuxbrew vyžaduje GCC (GNU Compiler Collection) a 64bitový x86 nebo 32bitový ARM (Raspberry Pi).

linuxbrew.sh/, 1.5.1

Left

Minimalistická aplikace pro psaní textových dokumentů. Disponuje autokompletací, slovníkem synonym nebo statistikami. Poskytuje jednoduchý způsob otevírání textových souborů přetažením do okna editoru. Podporuje základní klávesové zkratky pro uložení a načtení souboru, přeskočení k další značce, zmenšení nebo zvětšení textu či obnovení původní velikosti textu.

root_podpora

hundredrabbits.itch.io/left

Blbinka

Projekt Clean Step by měl český trh obejít velkým obloukem. S naší sandálovou kulturou totiž kompatibilní nebude.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku