Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (4. 12. 2019)

4. 12. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme streamovat audio na DLNA nebo Chromecast zařízení, necháme si generovat 2FA kódy v terminálu, vyzkoušíme nástroj pro zálohování za podpory rsync a nakonec si odškrtneme hotové úkoly.

2FA-Auth

2FA-Auth je skript pro shell, který je schopen vygenerovat kód pro dvoufaktorovu autentizaci (2FA). Pracuje obdobně jako Google Authenticator s tím rozdílem, že není potřeba mobilní zařízení. 2FA-Auth zároveň umožní provést instalaci komponent GnuPG a OAuth, kdy první z nich udržuje token služby/stránky v zašifrované podobě a druhá slouží ke generování 2FA kódů.

github.com/alencc1986/2FA-Auth/

pulseaudio-dlna

pulseaudio-dlna je nenáročný server pro streamování audia z linuxového stroje s PulseAudiem na DLNA / UPnP nebo Chromecast zařízení ve stejné síti. Umožňuje změnu portu nebo vynucení automatického znovupřipojení. V případě problémů, jako je např. zkreslení zvuku, může pomoci úprava nastavení (audio kodek, enkodér apod.).

github.com/masmu/pulseaudio-dlna/, 0.5.2

Poppins

Nástroj postavený na rsync, který umožní provádět inkrementální zálohy přes šifrované SSH spojení. Podporuje rotaci záloh (pevné odkazy, BTRFS/ZFS snapshoty) v periodách. Nabízí možnost zálohy MySQL za použití mysqldump utility. Pro globální nastavení slouží jednoduchý modulární konfigurační soubor (.ini). Informace o činnosti nástroje jsou evidovány v podrobných protokolech i souhrnném logu.

poppinsbackups.wordpress.com/, 0.4

DayTasks

Primitivní pomocník, který pomáhá se zapisováním a plněním úkolů. Pracuje s výchozím todo.txt souborem, ale lze mu přidělit vlastní z libovolného místa na disku. DayTasks umožňuje přidávat nebo mazat úkoly, označovat je jako hotové, archivovat splněné úkoly do souboru done.txt nebo filtrovat a vyhledávat úkoly.

UX DAy - tip 2

burnsoftware.wordpress.com/daytasks/, 3.0.5–3

Blbinka

Apple ví, jak udělat obě strany spokojené. Ale nesmí si to mezi sebou vykecat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku