Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (4. 3. 2020)

4. 3. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme rozhraní pro synchronizační nástroj, přehrajeme si anime, podíváme se na klonování plochy z Androidu do PC a stáhneme si na disk streamovaná videa.

RcloneBrowser

Grafické uživatelské rozhraní pro nástroj rclone. Můžete v něm prohlížet a modifikovat vzdálené složky a soubory. Používá stejný konfigurační soubor jako rclone, takže není potřeba žádná další konfigurace. Všechny příkazy spouští asynchronně, takže nehrozí zamrznutí rozhraní.

github.com/kapitainsky/RcloneBrowser, 1.8.0

Yuna

Přehrávač anime, který integruje streamovací služby AniList, Simkl, Crunchyroll, a Hidive. Vytváří seznamy přehraných epizod, které automaticky aktualizuje. Na základě tohoto seznamu vám potom nabídne, co sledovat dál. Pokud vás u sledování štvou spoilery, nabízí možnost jejich spouštění zablokovat.

yuna.moe, 1.4.12

guiscrcpy

Grafický nástroj pro klonování plochy ze zařízení s Androidem do PC. Je postavený na rychlém textovém nástroji scrspy, jehož zdrojový kód ponechali tvůrci netknutý, jen k němu přidali líbivé grafické rozhraní.

github.com/srevinsaju/guiscrcpy, 3.2

streamCapture2

Program pro ukládání streamovaného videa na lokální disk. Jedná se o grafickou nadstavbu k programu svtplay-dl. Ke konverzi videa pak používá ffmpeg. Je napsaný v C++ a využívá grafické knihovny Qt5.

root_podpora

gitlab.com/posktomten/streamcapture2, 0.19

Blbinka

Když se blíží prezidentské volby a vám se žádný kandidát nezamlouvá, tak si svého ideálního kandidáta můžete vymyslet a nechat potvrdit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.