Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (5. 6. 2019)

5. 6. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme psát e-maily z terminálu, vygenerujeme si barevné schéma, přeměníme uživatelské rozhraní Spotify a nakonec si zazálohujeme složky.

aerc

Jednoduchý klient pro práci s e-maily v terminálu. Umožňuje kontrolovat příchozí e-maily a uvádět ostatní vlákna při psaní odpovědí, renderovat HTML e-maily s pomocí interaktivního terminálového prohlížeče nebo synchronizovat kontakty a události v kalendáři přes CalDAV a CardDAV. Podporuje protokoly IMAP, Maildir, SMTP a sendmail.

aerc-mail.org/, 0.1.0

Pywal

Nástroj pro generování barevných palet obsahujících dominantní barvy vybraného obrázku. Z palety je pak možné nechat vytvořit barevné systémové schéma nebo použít jedno z více než dvou stovek předdefinovaných.

github.com/dylanaraps/pywal, 3.3.0

Spicetify

Pro přizpůsobení vzhledu klienta Spotify je k dispozici jednoduchý pomocník spicetify-cli, s jehož pomocí dokážete změnit barvy celého UI, dále injektovat CSS, rozšíření (skripty v JavaScriptu) nebo vlastní aplikace. Za účelem optimalizace výkonu klienta lze také odstranit nepotřebné komponenty.

github.com/khanhas/spicetify-cli, 0.8.1

Backer

Backer je grafický front end pro oblíbený rsync. Ač ve výsledku osekaný o spoustu vlastností, to nejdůležitější zůstává. Umožňuje vybrat jednu nebo více složek a provést zálohu do jiného umístění. Nastavení zálohy je ukládáno pro opakované použití. Dochází také k vytváření logu s historií zálohování.

root_podpora

github.com/sysrpl/Backer

Blbinka

Výřez v displeji mobilu už přestává být in. Teď se budou kamery schovávat pod displej.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku