Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (5. 9. 2018)

5. 9. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na protokol pro předpověď vývoje trhu, vyzkoušíme program pro nahrávání obrazovky, řekneme si o nástroji pro testování mobilních aplikací a zpřehledníme si svoje osobní informace.

Augur

Decentralizovaný peer to peer protokol pro predikci vývoje trhu. Program samotný nic nepředpovídá, pouze poskytuje uživatelům kryptoměn provádět svoje vlastní odhady budoucího vývoje. Za pomoci takto sebraných dat se pak snaží předpovědět politický vývoj, demografický vývoj, vývoj hospodaření firem nebo počasí.

github.com/AugurProject/augur-app, 1.4.0

Peek

Aplikace pro nahrávání vybrané oblasti obrazovky. Uživatel jednoduše vybere oblast obrazovky, kterou chce nahrávat a stiskne tlačítko pro začátek záznamu. To se může hodit, pokud chcete někomu předvést funkcionalitu aplikace nebo naopak nahlásit její chybu. Výsledný záznam pak můžete uložit jako animovaný GIF, WebM nebo MP4.

github.com/phw/peek, 1.3.1

Appium

Otevřený testovací nástroj pro (webové i desktopové) mobilní aplikace. Jeho cílem je vytvořit možnost otestování aplikace bez nutnosti instalovat SDK nebo rekompilovat aplikaci. Podporuje aplikace pro iOS, Windows nebo Android a programovací jazyk Java, Objective-C, JavaScript (Node), PHP, Python, Ruby, C#, Clojure a Perl.

github.com/appium/appium, 1.9.0

Treeline

Nástroj na uchovávání prakticky jakýchkoliv informací. Má přehlednou stromovou strukturu, takže můžete mít vaše adresy, seznamy knih, přihlašovací jména do webových služeb nebo úkoly dobře zorganizované. Každý stromový uzel má pak formulář s několika políčky, takže si vlastně vytváříte malou soukromou databázi. Výsledek pak můžete vytisknout na papír nebo exportovat do HTML formátu.

root_podpora

treeline.bellz.org, 3.0.0

Blbinka

Taky vám občas vadí, že vaše ratolesti neustále koukají na on-line videa místo toho, aby se učily? Korejci jsou opět napřed a dokázali spojit obě věci dohromady.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.