Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (6. 5. 2020)

6. 5. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme nového souborového manažera, nenecháme usnout pevný disk, nakonfigurujeme si spuštění procesu klávesovou zkratku a nakonec budeme hledat na webu pomocí obrázku.

Camelot

Souborových manažerů není pomálu a mladičký Camelot je toho dalším důkazem. Jedná se o klasického dvoupanelového správce s nabídkou nejpodstatnějších nástrojů a funkcí (záložky pro přepínání mezi relacemi, základní datové operace, řazení souborů aj.), který po 11 dnech od zveřejnění prvního buildu zatím nemá příliš co nabídnout, ale co není, může být.

github.com/ingvar1995/Camelot/, 0.1

PingHD

PingHD vašemu disku nedá spát. V pravidelných intervalech zapisuje data ve formě jednoduchého textového souboru ( .txt) a tím jej probouzí a udržuje v pohotovostním režimu. Automatické probouzení je možné bez ukončení programu pozastavit a později opět obnovit. Nástroj není závislý na žádných knihovnách.

github.com/m2adel/PingHD/, 0.1.0

HyperKeys

HyperKey umožňuje namapovat libovolnou akci na klávesovou zkratku. Kromě definování vlastního příkazu spustitelného v cmd lze vybrat jednu předdefinovanou akci (umístění okna nad všechny ostatní) nebo vyvolání IFTTT workflow prostřednictvím webhooků. Uložení této akce vyžaduje zadání IFTTT API klíče.

hyperkeys.xureilab.com/, 1.1.5

Reverse Image Search

Někdo hledá obrázky podle klíčových slov, Reverse Image Search hledá obsah podle obrázků. Není to raketová věda, řešení většina vyhledávacích enginů nabízí jako jednu z vlastností a Reverse Image Search pouze zjednodušuje celý proces rozšířením kontextového menu nad obrázkem a možností nakonfigurovat výchozího poskytovatele (Google, IQDV, TinYey, Bind, Baidu a jím podobné).

root_podpora

github.com/Brawl345/Image-Reverse-Search-WebExtension/, 3.3.4

Blbinka

Horké hlavy s ofenzivním slovníkem budou mít díky nové fičuře o vteřinu víc na rozmyšlenou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku