Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (6. 8. 2014)

6. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni si uděláme pořádek v osobních financích. Vytvoříme si televizi s vlastním programem, který nám sedne. Budeme natáčet úchvatné snímky pomocí webkamery a ve snech vyletíme z těl. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

Money Manager Ex

Chcete mít své finance pod kontrolou a nevyhovuje vám internetové bankovnictví, které vaše příjmy a výdaje zpracovává? Zkuste Money Manager Ex. Je plně lokalizovaný do češtiny. Orientace v něm tak nebude dělat větší problém ani lidem, kteří neovládají angličtinu. Veškerá data jsou převedena do přehledných tabulek a grafů. Jednotlivé výdaje můžete řadit do kategorií a zjistit, za co nejvíc utrácíte. Vše pak lze exportovat do formátu CSV a importovat tak do tabulkového editoru.

Softwarová sklizeň (5. 8. 2014) - obrázky k článku.

moneymanagerex.org, 1.1.0

MiniTube 2.2

MiniTube je skvělý přehrávač videí ze serveru Youtube.com. Můžete si tak vytvořit televizní program přesně podle svých představ. Nyní MiniTube pokročil do verze 2.2. Lépe tak spolupracuje s grafickým prostředím Unity a Gnome 3 a byly odstraněny některé nepříjemné bugy. Nyní třeba můžete odebrat sledování určitého kanálu pár kliky.

Softwarová sklizeň (5. 8. 2014) - obrázky k článku.

flavio.tordini.org/minitube, 2.2

GUVCView

GUVCView je software pro pořizování videozáznamu pomocí webkamery. Program také umí pořídit obrázky se zvukem a obraz „vylepšit“ různými filtry. Těch je k dispozici celá řada a pomocí nich lze i nekvalitní obraz vyladit do trochu koukatelného stavu.

GUVCView
Zdroj: sourceforge.net

guvcview.sourceforge.net/, 1.7.3

Gnaural

Gnaural je zajímavý software určený převážně pro vědce a lékaře. Jedná se vlastně o takovou zvláštní „továrnu na sny“. Gnaural umí vygenerovat binaurální tepy, které se používají k vyvolání specifických frekvencích mozkových vln. Může pak dojít k tzv. mimotělní zkušenosti. Jedná se však pouze o nástroje, které fungují převážně v kombinaci s dalšími postupy a pod dozorem zkušeného odborníka.

root_podpora

Softwarová sklizeň (5. 8. 2014) - obrázky k článku.

gnaural.sourceforge.net, 5.2

Blbinka

Videohry se dají ovládat různě. Co třeba vagínou? Na Kickstarteru běží kampaň, který se snaží podobný produkt dostat na trh. Podle počtu příhozů to ale nevypadá, že by autoři mohli mít úspěch. Chybí jim zhruba 24 tisíc dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?