Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (6. 9. 2017)

6. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes vyzkoušíme správce hesel, zanadáváme si u špatně zadaných příkazů, podíváme se na modul pro obrázky z rentgenu a vyzkoušíme jeden ERP/CRM software.

Buttercup

Jedná se o správce hesel licencí GNU GPL s jednoduchým a intuitivním grafickým rozhraním. Jeho největší výhodou oproti komerčním správcům hesel je jeho multiplatformnost, díky níž máte ke své databázi hesel přístup jak z Linuxu, tak i z Windows nebo z Macu. Je možné ho stáhnout taky jako doplňky do Firefoxu a Chromu, což umožňuje okamžité zadání přihlašovacího jména a hesla při najetí na přihlašovací stránku.

buttercup.pw, 0.20

thefuck

Přiznejme si, že všichni děláme chyby při psaní do příkazové řádky. Pak jistě padne i spousta nepěkných slov. Tato aplikace s jadrným názvem je tu právě proto, aby tyto chyby opravovala. Aplikace za vás doplní sudo, pokud bez něj příkaz nefunguje, opraví překlepy v příkazech nebo doplní parametry. Před tím se samozřejmě zeptá a nabídne možnosti opravy.

github.com/nvbn/thefuck, 3.23

fabio

Jedná se o pythonovský modul vytvořený za účelem snadného a transparentního čtení nezpracovaných dat z dvourozměrných rentgenových přístrojů. Po přečtení je pak fabio (Fable Input/Output) zpracuje na fabioimage, který obsahuje jak nezpracovaná data, tak i metadata. Díky tomu je pak možné získat informace o snímku a v případě potřeby i otevřít všechny snímky ze stejné série dat. Poskytuje podporu pro desítky značek rentgenů a také pro 20 různých souborových formátů.

https://github.com/silx-kit/fabio, 0.5.0

Dolibarr

Otevřený ERP (plánování podnikových zdrojů) a CRM (řízení vztahů se zákazníky) softwarový balíček určený hlavně pro menší a střední firmy, nadace a živnostníky. Jedná se o webovou aplikaci, takže k ní máte přístup z kteréhokoli zařízení s internetovým připojením. Cílí hlavně na uživatele bez jakýchkoli technických znalostí, jimž se snaží poskytnout jednoduché a funkční řešení. Obsahuje všechny funkce, které musí ERP a CRM systém obsahovat. Je modulární a jeho jednotlivé moduly je možné libovolně vypínat a zapínat. 

root_podpora

www.dolibarr.org, 5.0.5

Blbinka

Japonci jsou mistři robotizace. Po různých výrobních, kuchyňských a sexuálních robotech přišel na řadu i robotický vlk

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.