Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (7. 11. 2018)

7. 11. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme vizuálně programovat, podíváme se na nástroj pro psaní rour (pipes), odešleme tajné informace pomocí link serveru a nakonec si poslechneme podcasty.

Slang

Multiplatformní vývojové prostředí, které vás nijak nenutí psát zdrojové kódy, neboť veškerou logiku již nabízí ve formě tzv. operátorů. Jde o jakési funkce pro řízení IoT zařízení, zpracovávání datových streamů nebo transformování dat. Slang umožní tyto funkce implementovat, tedy logicky propojit s ostatními částmi programu a nastavit vstupní parametry. Řešení si můžete vyzkoušet i přímo v prohlížeči.

tryslang.com/, 0.1.11

Ultimate Plumber

Ultimate Plumber, nebo jen up, je nástroj pro psaní linuxových rour (pipes) v terminálovém prostředí, s živým náhledem výstupu příkazů. Umožňuje interaktivním způsobem prozkoumávat textová data. Toho dosahuje i díky podpoře typických utilit – grep, sort, cut, paste, awk, wc či perl.

github.com/akavel/up, 0.3

gjfy

Samostatný link server pro vytváření odkazů, které automaticky zmizí po prvním rozkliknutí. Odkaz tak můžete použít pro sdílení soukromých zpráv s konkrétní osobou. Gjfy nezajišťuje ochranu před odposlechem a hodí se pouze v případech, kdy všechny ostatní možnosti představují ještě nižší zabezpečení odesílaných informací. Není vyžadován žádný webový nebo aplikační server, ani databáze.

github.com/sstark/gjfy

Podbird

A na závěr něco pro příznivce a nebo ještě lépe – přímo uživatele Ubuntu Touch. Aplikace Podbird umožní vyhledávat podcasty na iTunes a spouštět je pomocí vestavěného přehrávače. Nabídne i jejich uložení pro offline poslech. Podcasty lze jednoduše seřadit do fronty a poslouchat třeba na cestách.

root_podpora

www.podbird.org/

Blbinka

Výrobce hodinek nakrátko rozjásal davy příznivců kryptoměn. Než se ukázalo, že novinka nemá s technologií nic společného. Tedy ano, logo. A pořídíte ji jen za Bitcoiny. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku