Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (7. 6. 2017)

7. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na terminál ve webovém prohlížeči, vyzkoušíme nový fork Blenderu, naklonujeme disk a nakonec si představíme rozšíření Gitu pro lepší spolupráci při vývoji.

Wetty

Terminál v internetovém prohlížeči, který běží nad protokoly HTTP a HTTPS, a funguje jako alternativa za Anyterm nebo Ajaxterm. Využívá terminálový emulátor (hterm) z ChromeOS implementovaný výhradně v JavaScriptu. A před AJAXem upřednostňuje websockety. Na stránkách projektu jsou k nalezení příkazy pro spuštění na HTTP nebo HTTPS, stejně jako ve formě démona nebo ve spolupráci s webovým serverem Nginx.

github.com/krishnasrinivas/wetty

Bforartists

Fork oblíbeného programu pro 3D modelování, Blenderu. Hlavním cílem vývojářů Bforartistsu bylo vytvořit přívětivější uživatelské rozhraní a zajistit lepší použitelnost. Využívá renderovacího enginu Blender Internal a novějšího Cycles, který nabízí vykreslování pomocí GPU a CPU a podporuje HDR osvětlení. Pro automatizaci více úloh je k dispozici možnost skriptování v Pythonu. Program samozřejmě nemá problém s jakýmkoliv pluginem pro Blender.

bforartists.de/, 0.9.2

WereSync

Nástroj postavený na funkcích projektu rsync. Umožňuje vytvořit klon pevného disku a inkrementálně vytvořenou kopii aktualizovat. Pro nové diskové oddíly vytváří nové UUID identifikátory, umí kopírovat na menší diskovou jednotku a dokáže klonovat i systémový disk, ze kterého se bootuje.

github.com/DonyorM/weresync, 0.4.0

Git Town

Git plugin, který poskytuje nové příkazy pro efektivnější vývoj v týmu. Podporuje GitHub Flow, Git Flow, Nvie model nebo GitLab Flow workflow. Součástí jsou příkazy pro smazání nebo přejmenování větve, vložení nové větve jako potomka aktuální větve, zobrazení nebo aktualizaci Git Town konfigurace, přidání nebo smazání kratších aliasů pro Git Town příkazy a mnoho dalšího.

root_podpora

www.git-town.com/

Blbinka

Modulární tramvaj bez kolejnic aneb chytrý autobus. Tak daleko jsou snad jen v Asii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku