Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (8. 3. 2023): jednotné dotazování do různých databázových systémů

8. 3. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme nástroj pro stahování balíčků ipa z App Store, budeme fetchovat a pushovat změny v gitu a vyzkoušíme jednotný způsob výběru dat z různých typů datových zdrojů.
Co se dozvíte v článku
  1. IPATool
  2. Tortuga
  3. OctoSQL
  4. s5cmd
  5. Blbinka

IPATool

IPATool je nástroj v CLI, který umožňuje vyhledávat a stahovat balíčky aplikací (ipa) z App Store pro iOS. Pro přístup k balíčkům je nutná autentizace. Pomocí příkazů search, purchase a download je možné vyhledávat aplikace, získávat licence a stahovat balíčky.

github.com/majd/ipatool, 2.0.2

Tortuga

Tortuga je nástroj v příkazové řádce pro fetchování, pushování a rebasování více git repozitářů najednou. Proces je řešen co možná nejvíce neinteraktivně, proto je nutné definovat přístupové údaje předem, k čemuž slouží cachové úložiště.

github.com/benweidig/tortuga, 2.2.6

OctoSQL

OctoSQL je pomocník nejen pro vývojáře a analytiky. Sjednocuje způsob dotazování se na data z různých databázových systémů a souborových datových zdrojů. Umožňuje pomocí SQL dotazů vracet řádky z tabulek. Podporuje agregace a funkce. Poradí si také se spojením tabulek z více různorodých datových zdrojů pomocí joinů.

github.com/cube2222/octosql, 0.12.1

s5cmd

s5cmd umožňuje spravovat objekty v rámci cloudového úložiště i lokálního souborového systému. Podporuje stahování, uploadování, mazání, přesouvání, kopírování nebo přejmenování objektů. Poradí si s nastavením šifrování na straně serveru pomocí AWS Key Management Service (KMS), nastavením ACL pro objekty a soubory při uploadování, kopírování či přesouvání, výběrem JSON záznamů z objektů pomocí SQL výrazů, či se zjišťováním velikostí objektů.

UX DAy - tip 2

github.com/peak/s5cmd, 2.0.0

Blbinka

Facebook se zřejmě kdysi inspiroval Zdeňkem Svěrákem a z Messengeru udělal vítací typ. Odloučení trvalo dlouhých devět let.

Byl pro vás článek přínosný?