Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (8. 6. 2022): jednoduchý přenos souborů mezi počítači

8. 6. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme jednoduchou aplikaci pro přenos souborů, zaznamenáme si pár poznámek, nalepíme si pár štítků a řekneme si o aplikaci pro sdílení zvuku.

Warp

Jednoduchá aplikace pro posílání souborů pro linuxový desktop. Má jednoduché rozhraní napsané v GTK4. Nabízí možnost sdílení souborů mezi dvěma počítači připojenými k internetu nebo lokální síti. Soubory jsou šifrované a k jejich rozšifrování je potřeba znát heslo. K bezpečného přenosu souborů používá otevřený protokol Magic Wormhole.

gitlab.gnome.org/World/warp, 0.1.2

Paper

Moderní GTK aplikace, kterou její tvůrci označují jako „hezkou aplikaci pro zaznamenávání poznámek pro GNOME“. Staví na značkovacím jazyce Markdown, takže umožňuje formátování textu, přidávání odkazů, zvýrazňování částí textu a spoustu dalšího, a to vše díky WISYWIG editoru. Kromě toho nabízí i několik volitelných témat vzhledu.

flathub.org/apps/details/i­o.posidon.Paper, 22.6

EverSticky

Aplikace pro práci s nalepovacími štítky, které je možné synchronizovat on-line službou pro správu poznámek a úkolů Evernote. Uživatelé Evernote tak snadno můžou synchronizovat svoje štítky napříč všemi zařízeními, která používají. Rozhraní aplikace je napsané v Qt a nabízí možnost volby barvy štítků a formátování textu. Veškeré úpravy se provádí přímo ve štítcích, není zde žádný panel nástrojů.

eversticky.joeeey.com, 0.96.0

Audio Sharing

Moderní otevřená linuxová aplikace pro sdílení audia. Zvuk je přenášen prostřednictvím protokolu RTSP (Real Time Streaming Protocol) a je možné sdílet jej na jiných počítačích nebo zařízeních jako jsou tablety nebo chytré telefony. Sdílení zvuku mezi nekompatibilními zařízeními probíhá díky multimediálnímu přehrávači VLC.

root_podpora

gitlab.gnome.org/World/AudioSharing, 2.0

Blbinka

Točit vtipná videa a sdílet je na internetu je dnes docela v módě. Vlastně se z toho stal už takový mainstream, že se přidala i královna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.