Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (9. 9. 2020)

9. 9. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se pokusíme zbavit tichých pasáží během přehrávání videa, vygenerujeme sadu harmonických barev, otestujeme výkon disku a nakonec si necháme vykreslit readme soubor ještě před nahráním na GitHub.

jumpcutter

jumpcutter umožňuje automaticky zvýšit rychlost přehrávání tichých pasáží ve videu (např. na YouTube). Nabízí jednoduché nastavení prahové hodnoty hlasitosti, upravené rychlosti přehrávání a rychlosti v případě úplného ticha. Činnost programu lze jedním kliknutím pozastavit.

github.com/WofWca/jumpcutter/, 1.5.0

DigitalPalette

DigitalPalette je nástroj pro vygenerování sady harmonických barev na základě barevného kruhu nebo obrázku. Umožňuje výběr z několika barevných schémat (analogické, monochromatické, triad, tetrad, pentad, komplementární). Náhled barvy je doplněn HEX kódem. Sady harmonických barev lze exportovat a použít v dalších programech.

eigenmiao.site/digipale/, 2.2.10-pre

KDiskMark

KDiskMark umožňuje otestovat výkon disku (HDD, SSD). Jedná se o grafickou nadstavbu pro Flexible I/O Tester. Kromě simulace nadměrné zátěže poskytuje rozhraní pro konfiguraci velikosti bloku a počtu využitých vláken pro testování. Závěr a výsledky testu lze interpretovat formou textového výstupu, rozděleného na zaznamenané rychlosti pro čtení i zápis (sekvenční, náhodný).

github.com/JonMagon/KDiskMark/, 1.6.0

wool

wool je rozšiřitelný klon projektu Grip pro vykreslení lokálních readme souborů ještě před odesláním na GitHub. Jde se o serverový nástroj, který vykresluje soubor (.md) pomocí webového prohlížeče a umožní jej také uložit do HTML souboru.

root_podpora

github.com/grapegrip/wool/, 0.1.2

Blbinka

Tak moc inovací zjednodušujících život, až je to vlastně celé složité.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku