Hlavní navigace

Názor k článku Solaris kontajnery: zdieľanie systémových zdrojov od Yeti - 1) podle predchozi celkem zive diskuse si myslim,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2008 7:39

    Yeti (neregistrovaný)
    1) podle predchozi celkem zive diskuse si myslim, ze muj nazor neni ojedinely.
    2) venoval jsem tomu trochu casu a musim rici, ze se velmi divim, ze s timto dilem autor ziskal vysokoskolsky diplom. Cilem diplomove prace je vlastnimi silami vyresit tema a obohatit svet VLASTNIMI postupy a zavery a tyto VLASTNI vysledky obhajit pred komisi. Tady je na cca 100 stranach textu opsano neco, co se da precist v dokumentaci a pokud me pamet neklame, tu anektu jsem nekde ne webu videl a nedal bych ruku do ohne za to, ze byla dilem autora DP. Pokud mu v tomto krivdim, tak se omlouvam, ale to nic nemeni na tom, ze vyroba podobne ankety je jaksi velmi slabym odvarem vlastni tvorby, na ktere by mela byt DP postavena. Proste nechapu cil DP. Neni tam popsano nic. Hemzi se to odbornymi terminy, ktere laikovi nic nereknou (pro odbornika tento text jiste neni urcen). Jeste bych pochopil, kdyby byla prace pojata stylem prirucky, navodu nebo cohokoli, co pomuze zacinajicimu administratorovi, ale neni. Bohuzel. No, hlavne ze tam bylo dost obrazku :o-).
    3) tema DP je z hlediska historickeho zcela mimo - za par let po solarisu nikdo nevzdechne, jeho historicka informacni hodnota je "0". Je to jako by se pred 10-ti lety nekdo snazil vyrobit slaby popis WindwosNT40. Bez jakychkoli konkretnich informaci, ktere by mohly byt studijnim materialem pro budouci studenty je to zcela k nicemu. Jeste bych pochopil, kdyby styl DP byl pojat jako administratorska prirucka pro zacinajici spravce. Neni.