Hlavní navigace

Názor k článku Souboj titánů - Red Hat vs. SuSE Linux od RAV - :))) SAP nám běží pěknou řádku let na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2003 21:30

    RAV (neregistrovaný)

    :))) SAP nám běží pěknou řádku let na AIXu a nedávno jsem si dovolil nainstalovat testovací verze SAP BW na RH 7.2. Jednoduše byla zde ta možnost jej otestovat na linuxu a prošlo to. Samozřejmě, že se nejedná o plně novou instalaci, protože v ten moment většinou rozhodne dodavatelská firma, v tom jsme za jedno. Myslel jsem si, že to postřehnete z kontextu. Pokud by mělo něco podobného běžet na RH, potom se začínáme pohybovat někde u RH Linux AS a to je přece řeč o mírně jiném světě. Každopádně oněch 15mil by věrší firmě nestačilo ani na licence, natož na konzultanty (LOL).

    Jinak nemohu sdílet vaše špatné zkušenosti s oraclem. Za těch cca 7 let ostrého provozu nebyl s DB tohoto formátu jediný problém, jak na zmiňovaném AIXu, tak i na Windows NT. To už jsem prošel někde z verze 7.3.3 na 8.0.5, až po 8.1.7. Na vyšší už náš HW jednoduše nemá :(

    Za vaše reakce jsem rád a oceňuji, že jsou od osoby znalé problému. Jen mne trochu překvapil poslední příspěvek, resp. poslední odstavec. Tuším, že SuSE (nyní jej neobhajuji) nabízí SuSE mail server, který slouží jako mailový server, tedy je vytvořen hodně účelově. Máte přece tu možnost nainstalovat si do systému to, co potřebujete, třeba jen "zcela" holý systém. Obdobně jsou na tom vlastně všechny distribuce, jako i Debian, který je přísně GNU, nebo mohu-li si vypůjčit odjinud, tak i FreeBSD. To, že si tam nasypete později hejno balíků, o jejichž účelu nemáte ani tušení (nemyslím konkrétně vás), není přece vinou tvůrců distribucí. Určitě by bylo vhodné, kdyby se každý z uvedených ponaučil a převzal to kladné od jiných. Určitě bych u suse přivítal dselect od debianu, který je opravdu promyšlený a dělá svoji práci se ctí. RH by se zase mohl ponaučit od SuSE a rozhodnout se pro nějaký administrativní nástroj, jako je například YAST2. V tichosti se rozloučil se s linuxconfem a nyní tvoří svůj vlastní "setup", který po dlouhé době vývoje vypadá a funguje stejně pochybně. No, každopádně distribuce jsou takové, jaké jsou a proto vlastně o nich diskutujeme, že?

    Nechal jsem se unést, sorry všem.

    --mějte se fajn a zítra zase v jiné diskusi ahoj :)