Hlavní navigace

Názor k článku Source Mage GNU/Linux: instalace od Jane Molic - 1. Jsem UZIVATELEM Gentoo a nemam s nim...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 3. 2003 16:55

    Jane Molic (neregistrovaný)

    1. Jsem UZIVATELEM Gentoo a nemam s nim skoro zadne problemy.

    2. BALICKOVACI SYSTEM Gentoo je rychlejsi nez Source Mage. Na druhou stranu Sorcery si vytycilo o neco obtiznejsi cil (co do funkce), zatim se mi vsak zda v polovicnim stavu (kvuli rychlosti, obcasnym neosetrenym chybam).

    3. Proc jsem se rozhodl ZUSTAT u gentoo?
    Gentoo ma uzasne logicky predelane /etc. To poznate porovnanim s /etc u Mandrake (hruza). Source Mage je na muj vkus trochu konzervativni. Gentoo sice nema Portage v ncurses, zato lze vse jednoduse nastavit pomoci souboru. V tom nalezam, co mi v MDK a spol. chybelo - puvodni filozofii systemu.
    Co se tyce rc skriptu, Source Mage primo do /init.d/net napere nastaveni site, to se mi nelibi. V gentoo je k tomu urceno /etc/conf.d.

    4. Balickovacimu systemu Source Mage (pres jeho dobry navrh) bych vytkl MNOZSTVI SKRIPTU s nezvyklymi nazvy (cast, spell, ...). Pamet mam sice dobrou, ale obcas dostanu "okno". Kdyby mely vsechny skripty alespon predponu "mage", slo by zbytky slov dohledat TABem.
    Gentoo ma jen dva skripty: emerge, coz je priblizne sorcery a nizkourovnovy ebuild, ktery dela vse ostatni (stazeni, rozbaleni,kompilace,...).

    5. PROBLEMY PRI KOMPILACI jsou asitak 1:1 v Gentoo i Source Mage (vetsina veci jde na poprve).

    6. Celkove ma Source Mage urcite budoucnost, par chyb, na nez jsem narazil se mu musi odpustit vzhledem k verzi, ktera jeste nedosahla jednicky.
    Budu sledovat vyvoj Source Mage a UVIDIM.

    7. Co vsak uz asi neopustim, je filozofie source-based distribuci, protoze konecne nalezam to, co jsem hledal pri prechodu z windows - jednoduchost, ucinnost a hlavne bezpecnost (v gentoo vim, kde co je).