Hlavní navigace

Názor k článku Spam: co nás čeká a nemine? od Miloslav Ponkrác - Mě překvapuje rychlost, s jakou se začne spamovat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2003 1:29

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Mě překvapuje rychlost, s jakou se začne spamovat na mail, jakmile jej někde uveřejníte v diskusi. A pokud jej uvádíte pár měsíců, dostáváte především spam. Například na mail uvedený zde dostávám denně několik nabídek na zvětšení penisu, alespoň jednou mě ruská firma chce naučit anglicky, minimálně tři spamy na antispamový program (!), až deset nabídek denně na nejlevnější Viagru, několik nabídek na sexuální služby, sem tam mě někdo láká na jeho stránku, zahraniční firma mě seznamuje s výhodným investičním programem, apod..

    Zatím spam poctivě v Mozille označuje ikonkou koše, a Mozilla, jak jsem zjistil už dokonce dokáže touto ikonkou označit 99% spamu. Jak se to naučila, a podle jakého algoritmu funguje, nevím, ale je to dokonalé. Pokud mi někdo vysvětlí, jak to Mozilla dělá, budu rád. Označil skoro všechen spam, a zatím nerýpnul do žádného mailu, který je žádán. Za chvíli asi nastavím pravidlo: "Maily s ikonkou koše hoď do horoucích pekel."

    Dříve jsem občas i na spam odpověděl, zvláště, když mi někdo něco nabízel. Pocvičil jsem se slušně v angličtině, zejména v ostřejších výrazech. Taky to pomáhalo.

    Za daleko větší problém považuji spam na mobil. Samotný Oskar pomalu, ale jistě zvětšuje sem tam něco pošle. Zatím nic strašného, ale děsím se, až SMS skutečně objeví reklamní agentury.