Hlavní navigace

Názor k článku Spicebird: malý Outlook pro Linux od anonym - Víte, mé maily jsou na IMAP serveru a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2008 10:44

    anonymní
    Víte, mé maily jsou na IMAP serveru a přistupuji k nim odkudkoliv včetně PDA. Ale protože jde o opensource zázemí, je to samozřejmě neefektivní, nefunkční a ačkoliv to na první pohled vypadá, že to léta funguje bez sebemenšího problému, v P.R. oddělení Microsoftu vědí, že bez Exchange to prostě není možné a efektivita, kompatibilita, nízké TOC a spolehlivost se nám jen zdá.

    Až budete na poradě (v přes Outlook zarezerované zasedačce s kolegy pozvanými na schůzku mailem) plánovat P.R. strategii v oblasti vytváření corporate identity na diskuzích, připravte se i na situace, které jsem popsal, ať nepůsobíte jako Neználek na Rootu. Pro řadu firem je jednodušší dát lidem auto i k osobnímu použití jako benefit než mít dvě rozhrkané popelnice a dohadovat se, kdo kdy kam a na jak dlouho. Mně je jasné, že u vás v Microsoftu nemáte každý svůj počítač, ale dostanete ho přidělený pouze na dobu, kdy ho nutně potřebujete, to je prostě efektivita a snižování nákladů. Rozumím.

    Na závěr: píšete "Buďte šťastný se svým (zřejmě lokálně ukládaným) mailem". Jednak jsem již napsal, že je to samozřejmě blbost způsobená vaším omezeným viděním světa. Druhak já spokojen jsem. Rozdíl mezi námi je v tom, že já nikomu necpu, že bez technologie XY se nemá šanci obejít a nebo že i když mu technologie XY vyhovuje, je to špatně, protože tu existuje Microsoft. Je pravda, že já se živím úplně něčím jiným než vy, v popisu práce podobné chování nemám. A ani nejsem fanatik, abych chodil na Microsoftí diskuze a všem psal, že jim používané technologie nevyhovují, i když si to mylně myslí, a že mají používat opensource. Jsem úplně na větvi z blbečků, co chodí a roztrubují "tohle je špatně, to nemůže fungovat, to je neefektivní" jako nějakou univerzální pravdu, možná by se spíš hodilo napsat "mantru". Pořád a dokola.