Hlavní navigace

Názor k článku Srovnání vyjadřování Linuse Torvaldse a Grega Kroah-Hartmana od qwertz - to přece není citace, ale oddělení výroku od...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2016 13:22

    qwertz (neregistrovaný)

    to přece není citace, ale oddělení výroku od zbytku textu, jak jste si jistě ráčil povšimnout v textu předcházejícím uvozovky.

    V přepisu jeho projevu, který jste zmínil se objevuje například (následují citace):

    "...You can disagree with me as much as you want, but during this talk, by definition, anybody who disagrees is stupid and ugly, so keep that in mind. When I am done speaking, you can go on with your lives. Right now, yes, I have strong opinions, and CVS users, if you actually like using CVS, you shouldn't be here. You should be in some mental institution, somewhere else...."

    "...I think the designers of subversion were complete morons. Strong opinions, that's me, right? There are a few of them in the room today, I suspect. You are stupid..."

    Pokud vládnete angličtinou, jistě víte, že "moron" lze do češtiny přeložit řadou nelichotivých nadávek kategorie "idiot", jako "kretén", "debil", apod.... Nenapadá mě jediný důvod, proč tímto způsobem titulovat vývojáře OSS projektu, který přece nemusí vyhovovat každému projektu a nemusí být každým projektem používám. Zvláš%t, když je k dispozici for free...

    "...It is incredible how stupid these people are...." (mluví o subversion people)

    zdroj: https://git.wiki.kernel.org/index.php/LinusTalk200705Transcript

    Další perly v této přednášce či jinde si hledejte sám.