Hlavní navigace

Názor k článku Srovnání vyjadřování Linuse Torvaldse a Grega Kroah-Hartmana od Jen tak dál, redakce rootu! - Já bych netroškařil. Vedení Linuxu bych svěřil někomu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2016 0:05

    Jen tak dál, redakce rootu! (neregistrovaný)

    Já bych netroškařil. Vedení Linuxu bych svěřil někomu politicky co nejuvědomělejšímu, aby byl zaručen správný směr. Třeba Kollerovi s Dusilovou.

    Dále bych vyměnil správce jednotlivých částí kernelu - a nasadil bych tam zástupce menšinovách etnik, muslimy, homosexuály, Jiřího Bradyho. Jako první požadavek na správce by byl akademický titul v gender studiích. Tak se do Linuxu a jeho vývoje dostatnou správní lidé.

    Co vidím za podstatné je úprava GPL licence. Linux kernel bude vydávám pod novou licencí GPL4, která bude zakazovat používat Linuxu Rusům a Putinovi - a to z důvodu aby Linux zůstal maximálně svobodný. Pokud se totiž Linux dostane do rukou, či jej budou používat - agresivní putinovci, mohlo by to zmenšit svobodu Linuxu jako takového, což nechceme.

    Každý vývojář či přispěvatel Linuxu bude povinně procházet školeními v dotaci 20 hodin týdně, kde bude školen v pozitivním náhledu na evropské hodnoty, vstřícný vztah k imigrantům, bude školen o homosexuálech, a samozřejmě se mu dostane poučení jak má komunikovat, aby verbálně nezneužíval, a pod. Při odmítání školení nebudou jeho kódy zařazeny do Linuxu (i to bude součástí GPL4).

    Každá linuxová distribuce při instalaci bude muset povinně zobrazit text: "Tento Linux byl sestaven za pomoci a dotací Evropské unie".