Hlavní navigace

Názor k článku Srovnání vyjadřování Linuse Torvaldse a Grega Kroah-Hartmana od NULL - "Nedelej si iluze, dneska by to dopadlo exaktne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2016 10:37

    NULL (neregistrovaný)

    "Nedelej si iluze, dneska by to dopadlo exaktne stejne."

    No to je mě úplně jasné.

    Jen s tím zbrojením: Hitlerovi dokonce GB i FR dávali na kampaň a kdyby zařízli zbrojení, tak by nasrali nejsilnější národ evropy (ekonomika) hned na startu a navíc asi potřebovali silného spojence, kdyby se dali rusové do pohybu (a po rozdělení Polska bylo/je vidět, že ambici, vůli i možnosti měli) . . . Polsko mělo tehdy prd a jinak už to byly jenom samé mini armády (nerad bych někomu křivdil) a kolaboranti (státy). A nepodceňuj taky kontext doby, kdy po 1. sv. válce se určitě nikomu bojovat nechtělo a pak už možná i bylo pozdě a zkoušeli toho blázna uplatit. Já vím, kontext událostí je složitá, nepřehledná, vrtkavá a těžko někde přesně zachycená věc, ale z pamětí a autobiografií tehdejších lidí toho vyplívá kolikrát daleko víc, než z celé knihovy dějepisu.
    Jak si myslíš že za let bude vypadat dnešní obraz? Všechno nám tu darovala EU, milovali jsme Havla, nenáviděli Zemana, milovali USA, nenáviděli Rusko, brexit byl zlo a křivda Unii a milovali a vítali jsme tu islámskou línou pakáž - a kdo si to nemyslel, tak byl "spíše nižšího vzdělání, bez ambicí a všeobecného rozhledu, málo cestuje nebo vůbec" [ČT 24 o voličích pro brexit], případně euroskeptik, ultrapravicový nebo ultralevicový populista a nebo, v tom lepším případě, kontroverzní osoba . . . Takový bude obraz dneška, protože nejenom že to do nás včech hučí, ale je toho tolik, že to pak zůastane a bude toho hromada na záznamech, netu, knihách, novinách a "v dobových archivech", které těm neviným a ještě naivním děckám na ČT24 někdo rád převykládá . . .