Hlavní navigace

Názor k článku Stane se Mono nejžádanější platformou pro vývoj Linuxu? od Tomas - Určitě to tady zazní dále ve fóru, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 12. 2006 7:56

    Tomas
    Určitě to tady zazní dále ve fóru, ale nedá mi to nereagovat už teď.
    .net a C# jsou jistě dobré programovací nástroje, ale otázkou je jestli takové nástroje jsou potřeba, ono to vyúsťuje nepřímo v to že programují i lidé, kteří základy programování viděli z rychlíku a nějak jsou schopný poskládat program ...

    ukázku jsem vyděl nedávno, kdy jsem se snažil přidat do igo oblíbené body z www.poi.cz ... užívám MIO s IGO a jedinou aplikaci pro přidání bodů do souboru igo.db jsem našel takovou nějakou naprogramovanou v .netu.... Po přidání pár bodu mi znovuuložení igo.db trvalo cca 40 minut(upozorňuji, že to 40 minut dělalo soubor igo.db, který měl ve výsledku 3 MB ... bylo to na celeronu 600 MHz s 256MB RAM).
    Nevím jestli to je pokrok :).

    Problém není, že ty nástroje jsou super a takový, že v nich poskládá funkční aplikaci i sekretářka, ale to, že když to poskládá i sekretářka tak mnoho firem zaměstná místo kvalitního programátora takovou sekretářku (která samo dělá za míň) :) ... a s free aplikacemi to je podobné, bude jich hooooodně... ale už teď mám problém vybrat si kvalitní :)

    IMHO nejde o možnosti jazyka (jako že v něm jde vytvořit program stejně rychlý jako v jiném), ale v tom co se vyžaduje od tvůrce aby funkční program vznikl ;)
    Nedávno jsem viděl srovnání jazyků ( stejné algoritmy naprogramované asi v 17 jazycích a testováno na různé způsoby paměť, rychlost, délka kódu atd. )... nejlepší score měl Delphi :) .
    Sory za flame :)