Hlavní navigace

Názor k článku Startuje iniciativa za svobodu internetu, přidejte se od K D - @technomaniak "Tato kampaň je jednoznačně proti tomuto zákonu a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 5. 2016 12:48

    K D (neregistrovaný)

    @technomaniak

    "Tato kampaň je jednoznačně proti tomuto zákonu a rozhodně se netýká žádné "svobody na internetu"."

    Máte pravdu. Mít možnost zakázat jednostranným subjektivním rozhodnutím jakýkoliv web, byť je na něm jakákoliv zmínka o nelegálním hazardu, třeba pouhý link, přičemž legální hazard-web může být už zítra v 03:27 SEČ nelegální, není o svobodě internetu, to je v rámci sepsání zákona přímo o debilitě a neschopnosti. Až pak o svobodě internetu.

    Tato kampaň je dále o tom, že stát řekl blokujte - jinak pokuta. Jak to ale udělat, to neřekne. Ano, samozřejmě to bude podpořeno metodickými pokyny, ale mohl by jste mi vysvětlit, jak to uděláte (když se tu furt oháníte léty zkušeností), když máte blokovat šifrované spojení, aby jste nedostal pokutu, když se ani Rusku nepovedlo blokovat blbou wikipedii přes HTTPS s HSTS?
    Mohl by jste mi z toho zákona říct, jak je vymezen pojem blokování a jaké má kritéria? Asi ne a to je další problém, protože věty typu "To by neudělali" nebo "Tak to určitě není myšleno" jsou v právním prostředí tak na facku z leva a facku z prava.

    A s těmi soudy taky jenom melete. Třeba když soudí fotbalové chuligány, tak to netrvá ani hodinu, A rozhodnutí o zablokování v rámci hodin je dostatečný výkon. Ale to prostě není účelem, účelem je dát pravomoce přímím podřízeným Bureše a odebrat to orgánům činným v trestním řízením.

    "Sám bych podpořil jakokoliv iniciativu o skutečně svobodě projevu<ústrong> ( viz. extremní názory ze všech směrů politického spektra i vulgaritu )"

    A to se pozná jak podle Vás? Třeba tak že jeden člověk může nakázat blokovat web?

    Ještě mne zaujala tato věta:

    " Jsem jenom alergický na jednostranně zaměřené kampaně. např. při vstupu do EU neprobíhala žádná kampaň proti vstupu ale pouze kampaň pro vstup, navíc placená z peněz daňových poplatíků."

    Ano, tak to je, ale taky probíhaly debaty a řešilo se to roky všude v debatách a novinách a proti dnešním kampaním nic moc - ale zde je i potřeba říci, že to, kam jsme vstoupili, bylo něco úplně jiného než je to dnes. A tehdy to snad smysl i mělo. Dnes je ta podoba úplně jiná a smysl to nemá.
    Píšu to proto, protože já jsem zase alergický na jednostrané informace.