Hlavní navigace

Názor k článku Staticky linkovaná distribuce Stali, kterou svět (zatím) neviděl od Petr M - 1. Byla to semesttrálka. Nešlo to nikam komerčně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2014 12:44

    Petr M (neregistrovaný)

    1. Byla to semesttrálka. Nešlo to nikam komerčně do světa, účel splnila a UI bylo co do použití stejný. Dovolilo to navíc přidat další ovládací prvky.
    2. M$ "standardní dialog" chce jako referenci odkaz na instanci s popisem adresáře, ale nikde není popsáno, jak se k té instanci dostat - minimálně jsem to nikde nenašel.
    3. Když standardní komponent systému pro práci s adresářem NEPODPORUJE zadání cesty v textové formě, je problém na straně dodavatele (= M$). Toto je fundanmentální požadavek, asi jako u tlačítka fakt, že na něj jde kliknout. A pokud to náhodou podporuje, tak to NENÍ NIKDE DOKUMENTOVÁNO.
    4. S tímhle dialogem patrně nemám potíže jenom já.
    a) Když se podíváte na celou řadu programů, tak se dialog pro výběr adresáře buďto nahrazuje standardním dialogem open/save. Proč asi?
    b) Tento dialog se používá pro výběr adresáře, klasicky edit ss tlačítkem vedle. Ve většině programů skočí na "tento počítač" bez ohledu na to, co bylo vybráno. Proč asi?
    c) Jaký je asi důvod, že tenhle dialog není třeba ve VCL apod.? Jeho nepoužitelnost?