Hlavní navigace

Názor k článku Stavíme domácí NAS, česká komunita Mozilla a výběr hardware pro IoT od Adam Kalisz - Doporučil bych Vám se dívat po nějaké solidní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2017 2:48

    Adam Kalisz

    Doporučil bych Vám se dívat po nějaké solidní skříni a zdroji s hodně SATA napajecími konektory. Mě se osvědčila skříň Fractal Design Define R5 a např. Enermax Revolution Xt II ve 450 W verzi (80+ Gold) pokud ještě seženete, nebo Enermax Triathlor ECO 450W. Oba by měli mít 8x SATA, což je přesně počet HDD šuplíků v doporučené skříni a taky prakticky maximum, co dnes na základní desky osazují. Je dobré mrknout na nějaké testy, Anandtech, Toms Hardware apod. myslím, že český ExtraHardware měl dříve taky dobré analýzy.

    Obecně bych se vyslovil pro desky Supermicro, ale Asus/ MSI/ Gigabyte/ AsRock mají taky slušné kousky, jen se to chce důkladněji dívat. Osobně se dívám, jakou síťovku firma na desku osadila. Když Vám sejde třeba na tom, že to bude síťovka Intel, tak je právě Supermicro dobrá volba. U Intelu bych koukal po nějakém Xeon E3 u AMD asi po Ryzen a ověřil si, že můžu do desky osadit ECC paměti a půjde to. Obecně bych si sehnal nějaké zkušenosti s deskou, kterou chci koupit. Někdy je dobré se podívat, co používají výrobci jako Thomas Krenn nebo iXSystems za komponenty, obyčejně totiž bývají nějakým způsobem výhodné/ prověřené.