Hlavní navigace

Názor k článku Stavíme modul s malou spotřebou pro bezdrátovou komunikaci od Petr M - V rámci série? Pche, to jsi nezažil změnu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 4. 2016 21:37

    Petr M (neregistrovaný)

    V rámci série? Pche, to jsi nezažil změnu revize čipu. Posledně na XMegách už tak divnej ADC ještě víc domrvili. Nejenom, že od začítku ten slavnej ADC měl náhodný offset (nula nikdy nebyla nula) a člověk ho musel používat proti zemi v bipolárním režimu s polovičním rozlišením, ale bude to rok, co vyhodiloi jeden kalibrační registr a linearita šla do kopru. Statistika z 50ks ukazovala na původní berzi nelinearitu 1.5%, na druhé 3.5%.FAE na to tvrdil, že s dají objednat i starý revize, ale prodejci se nám rovnou vysmáli. Ani silou Honeywellu jsme je k dodávkám staré série nepřesvědčili.

    Ony ty XMegy jsou opravdu vykutálená rodina. Když začínaly, tak lákadlo byl odběr do 10uA. Otevřu datasheet a hle, zapnutí brownout detektoru = 128uA... No paráda.

    Ve sleepu 4.5uA, to bylo v pohodě. Rychlý provedení tasku, odběr 800uA na 0.02s a uspání, to taky nebyla tragédie, baterka to v klidu dávala. Ovšem to, že při startu RC oscilátoru chtěl v průměru 500uA a nabíhal 0.5s, to už tak super nebylo.

    A hodně "úsporný" jsou i takový vychytávky, že třeba u AT91SAM7* nejde vypnout clock pro ADC...