Hlavní navigace

Názor k článku Stavíme modul s malou spotřebou pro bezdrátovou komunikaci od Petr M - WiFi a úspornější? Ani náhodou. WiFi musí být...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 4. 2016 8:13

    Petr M (neregistrovaný)

    WiFi a úspornější? Ani náhodou. WiFi musí být z principu furt online. Standard je beacon po 1ms a furt se to musí budit. Když přidáš refresh IP adresy po DHCP, synchronizaci po NTP, udržování spojení po TCP, šílený hlavičky, energeticky náročný synchronizační bursty a další věci, tak toho moc nenaspí. Navíc je tam hned několik různých modulací s různou energetickou náročností a skáče to podle síly signálu... Někteří experti na to s projektem dojeli, bohužel je to pod NDA a nesmím konkrétní případy veřejně publikovat.

    Pokud je volba, tak bych šel do drátu. Když už musí být bezdrát, tak do proprietálního sub-GHz. Pokud je omezení pásmem na 2G4, tak jedině protlačit sériovku skrz BLE, který na to byl navržený. WiFi jenom v případě, že je šéf nebo zákazník ještě pod vlivem lysohlávkové smaženice a je ochotný u notáře podepsat papír, že bere rozhodnutí i jeho důsledky na sebe.