Hlavní navigace

Názor k článku Suckless: dynamický správce oken dwm od Pavel Šimerda - „Nač přesně tuto notifikační oblast používáte?“ Používám programy, které...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2014 10:06

    Pavel Šimerda

    „Nač přesně tuto notifikační oblast používáte?“

    Používám programy, které se prezentují nějakou (třeba měnící se) ikonkou v notifikační oblasti a přes tu stejnou ikonku zpřístupňují i další GUI. A je pro mě nepraktické stavět celý systém od začátku tak, abych takové aplikace nepotřeboval nebo ty aplikace měnit.

    Nejsem jenom uživatel, ale jsem i vývojář, takže u některých z nich ani nemám zájem měnit jejich chování, protože bych pak viděl něco jiného, než uvidí uživatelé té dané aplikace, kteří třeba používají úplně jiné prostředí.

    „tu 'notifikační oblast' vytvořím jediným stiskem tlačítka, které mi ho přenese pod tag oken, se kterými momentálně pracuji.“

    Jenže mě nejde o „notifikační oblast“, ale o integraci aplikací, co se v notifikační oblasti nějak prezentují, popřípadě se z ní dá spustit další GUI (menu) dané aplikace. Ani suckless vývojáři nepoužívají jenom své programy, ale i další, které z nějakého důvodu potřebují.