Hlavní navigace

Názor k článku Sun nakonec kupuje firma Oracle: co bude s MySQL? od Pavel Stěhule - To je pravda. V podstatě Oracle koupil jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2009 10:13

    Pavel Stěhule
    To je pravda. V podstatě Oracle koupil jen značku MySQL. Jinak vývojový tým MySQL byl během posledního půl roku dost omlazen - v podstatě velká část dlouholetých vývojářů MySQL odešla ze Sunu (a Sun nabral nové lidi) - navíc někteří lidé, co do MySQL vidí navrhovali zahodit stávající kód a začít z gruntu znova - stávající kód nedovolí opravu některých závažných chyb. Na druhou stranu - převzetí kódu takového rozsahu je relativně náročná práce, která může trvat rok, možná dva - viz. přechod z interbase k firebirdu. Vývoj MySQL by se určitě zastavil, což by bylo možná i škoda - 6ka vypadá docela dobře - určitě líp než 5.x.

    U takto velkých projektů není příliš realistické předpokládat, že otevřený kód umožní pokračování vývoje - zejména v případě, že existují konkurenční živé projekty. Otevřený kód hlavně umožní opravy chyb, které by bránili v provozu aplikace, případně jsou možné drobné úpravy. Prodlouží se tím životnost aplikace.