Hlavní navigace

Názor k článku Surf: minimalistický prohlížeč podle pravidel Suckless od Tomáš Marný - No jo, jenže člověk, který si po večerech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2014 9:19

    Tomáš Marný (neregistrovaný)

    No jo, jenže člověk, který si po večerech programuje pro radost, bude těžko dělat ergonomii a design jako velké korporace. To se netrefí nikdy, pokud bude chtít výsledky jako ty velké korporace pokud jde o UI. Na to, aby to od těch velkých korporací obšlehávali, ani tak nikdy nebude dost zdrojů. Výsledky takových pokusů budou vždycky působit upoceně a pořád to bude jen nedotažená napodobenina komerčních produktů. Minimum vývojářů a minimum prostředků si vynucuje minimalizující postupy, pokud výsledky co do funkcionality mají konkurovat, nebo spíš nabízet levnou alternativu k těm komerčním.
    Jako extrémní příklad bych uvedl třeba OKAD Chucka Moora. Program, který se vejde na disketu, sloužící k návrhu integrovaných obvodů (on sám si ho napsal za účelem návrhu mikroprocesoru), řadou funkcionalit předčí komerční SW za miliony dolarů, ale za cenu toho, že holt musí vypadat, fungovat a ovládat se poněkud osobitě.