Hlavní navigace

Názor k článku Tails: superbezpečný systém nejen pro Snowdena od . . - "bezpečné linux distribuce" jsou teď in :). Qubes si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2016 21:15

    . . (neregistrovaný)

    "bezpečné linux distribuce" jsou teď in :).

    Qubes si hraje na bezpečnost, myšlenky mají dobré, ale mít "nebezpečný" síťový VM a hned vedle něj "bezpečný" firewall na stejné plnotučné Ubuntu distribuci mi trochu nesedí, stačí jen exploit a prosvištíš si to napříč :).

    Zdrojový kód je dost neučesaný, nepřehledný, občas pěkná prasárna. Spojovat jednotlivé VM pomocí VNC není špatný nápad, ale dopad na performance je značný. Na druhou stranu je to ideální distribuce pro vývoj linux SW :).

    Tails je jen takový přívěsek, sice v dokumentaci důrazně doporučují zkontrolovat integritu staženého ISO, ale bez problémů si nechají spustit upravený obraz, stejně tak chybí možnost v spuštěném systém zkontrolovat, že vše sedí. Tor je super věc, ale pokud na všechny otevřené stránky dotyčný používá jeden a ten samý prohlížeč, stejně udělá dřív nebo později nějakou botu a prozradí se. O obrovských LibreOffice a další spoustě SW, které nejspíš obsahují ještě řadu neobjevených chyb ani nemluvě. Vlastně mě napadá jediné využití, pro vlastní pocit klidu.