Hlavní navigace

Názor k článku Tak nám došly. A co bude dál? od Stanislav Brabec - Přepnutím do bridge režimu se vyhnete potřebě IPv6...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 2. 2011 19:18

    Stanislav Brabec

    Přepnutím do bridge režimu se vyhnete potřebě IPv6 v modemu zcela – stačí nainstalovat příslušné ovladače pro PPPoE do počítače nebo routeru.

    To, že alternativní firmware neumí vše, co uměl původní, prakticky nikdo neřeší. Obyčejnému uživateli jde o internet, Ethernet, WiFi a IPv4 NAT s jednoduchým firewallem. Nic jiného nepotřebuje.

    Většina malých systémů jede na Linuxu. Neměl by být problém firmware modifikovat tak, aby IPv6 uměl. Pokud to někomu stojí za to, mohl by se tím živit, tak jako se dnes někteří živí konverzí některých Asusů na routery pro CDMA modemy.

    V okamžiku, kdy bude zajímavý IPv6-only obsah (a ten bude v okamžiku, kdy IPv4 adresy dojdou serverovým farmám), a dotyčný se na IPv6 obsah nedostane (nebo se dostane pouze přes přetížený tunel), jistě bude o IPv6 zájem.

    Pokud předloží výrobce nabídku: Kupte si naši novou krabičku za 1500, a pokud malý poskytovatel služeb předloží nabídku: Konverze routeru za 500, pro co se lidé rozhodnou?

    D-Link téměř jistě tu druhou nabídku neudělá.