Hlavní navigace

Názor k článku Technologické firmy touží po mladých, budou muset ve 40 odejít? od martas - Tohle je podle mě hodně individuální, jako jedno...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2017 14:49

    martas

    Tohle je podle mě hodně individuální, jako jedno je fakt, programátory po padesátce moc nevídám, ale třeba adminy naprosto běžně.

    Další věc je, že je pár firem, co jedou na nejnovějších technologiích, ale z mojí zkušenosti hodně velké množství firem, co mají zastaralé technologie a postupy, které stále potřebují udržovat v chodu.

    V uváděných příkladech nejvíce padaly "webové a internetové společnosti", ale to rozhodně není celé IT. Banka co má napsaný systém v Cobolu a jako databázi používá Oracle rozhodně dvacátníka nezaměstná. Mimo jiné jsem byl na konferenci o Oracle, a věkový průměr lidí tam ani náhodou nebyl něco kolem 30, ale spíše tak 45. Naopak na webexpo bude věkový průměr 25, strašně záleží na technologiích.

    Člověk, nedejbože personalista, který druhého soudí jenom podle věku je podle mě blb. A jak říká můj známý, lidi jsou jako víno, archivní víno časem uzraje, ale krabicák se zkazí. To, že je prostě víc krabicáku než archivních vín je jasné, ale to neznamená, že archivní víno je špatné a zkažené jak ten krabicák.