Hlavní navigace

Názor k článku Technologické firmy touží po mladých, budou muset ve 40 odejít? od Trident - Ty studenty jste si vychovali vy pod tlakem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2017 0:04

    Trident (neregistrovaný)

    Ty studenty jste si vychovali vy pod tlakem vendoru. Zacalo to relativne jeste pouzitelnym placalem pak delfinem a pak prisla java. Pamatuju na tu spoustu java taboru a uz tehdy C++ bylo jen pro dedky. Sama java,java,java, hibernate a tady to mas. Pak jsme kolem javistu chodili v sunu po spickach aby nam ty svoje blitky nenarvali do systemu. Dneska mladi netusi ani co jsou to ty tripismenkove blbosti a co delaji trpaslici v procesoru. V dobe kdy oni prdeli do plenek tak ja uz zkoumal na psionu koreny javascriptu(no cistokrevny ECMAscript kdyz chceme byt spravne korektni). A kdyz jdeme dal na vyssi urovne tak takovy java senior developer architekt netusi proc mu to generuje tisic dotazu na tu samou polozku. "spiid impruvment" udajne. Aby drzela databaze udaje nacachovane.
    Z extremni strany. Mam kolegu. Pamatuje konec 2.sv valky a wehrmacht. Dela v duchodu externistu. Pamatuje i mechanicke masinky holerith. O mainframech vi asi vsechno a ma pohadkovy plat. Dela to jen ze ho to bavi a to par tydnu v roce k duchodu. Respekt.