Hlavní navigace

Názor k článku Telemetrie ve Windows 10, co se posílá Microsoftu? od Lael Ophir - Ad Linux na desktopu neselhal - opakuji že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 2. 2016 18:11

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Linux na desktopu neselhal - opakuji že vám k tomu názoru tvrdí data, naopak jsou s tím v příkrém rozporu. A nevím jak u vás, ale u nás je zvykem názory stavět nebo alespoň korigovat podle dat, a nikoliv ignorovat neshodu názoru s daty. Je snad u vás zvykem data nahrazovat urputným opakováním názoru? :)

    Ad Toto stoleti je stoleti OpenSource - aha. Proč tedy v IBM, Oracle a řadě dalších společností nevydají zdrojáky svých stěžejních produktů? Proč je naprostá většina podnikových agend (a mimochodem i aplikací pro nové platformy jako Android a iOS) klasický closed source SW?

    Ad dam kontrolovat cely svuj GNU/Linux system vcetne souboru vsech pridanych aplikace jestli sedi kontrolni soucet souboru na disku s kontrolnim souctem v informaci o balicku, a pak dam vyhledani a instalaci aktualizaci, porad to bude minimalne 20x rychlejsi nez WindowsUpdate - u sebe si na rycholost WU nemůžu stěžovat. Patche vyhledá do pár minut, pak je chvíli instaluje na pozadí, zbytek se vyřeší minuty dvou při restartu.

    Ad ty informace nejsou dostupne? Microsoft aplikuje praktiky mafianu, pouze je mene mrtvol a vice penez - opět: kde máte data? Opakuji že MS při uplácení podle všeho zatím nikdo nechytil, na rozdíl od "tradičních" Unixových firem. Když ta data nemáte, tak je to v lepším případě plané plácání, v horším případě pomluva.
    Abychom to dovedli do absurdity: víte že RMS žere kočky a griluje si je doma při sepisování materiálů pro FSF? Někdy má kočičí chlupy při přednáškách mezi zuby. Důkazy nejsou dostupné, ale je to tak :D

    Ale buďme konstruktivní. Mám na vás pár otázek:
    1. Proč si myslíte že Linux na desktopu neselhal, když všechna čísla o jeho rozšíření mluví o opaku?
    2. Jak komentujete to že Linux nezabil MS, ale výrobce tradičních Unixů?
    3. Jak komentujete to že open source zabíjí výrobce SW, a například Sun zabil uvolněním StarOffice (do kterého nalil miliardy) hromadu office programů včetně 602Suite a klinicky mrtvého WordPerfectu?
    3. Co říkáte na to jak Google mrzačí open source s Androidem? Close source layer nad AOSP (GMS), do kterého se toho přesouvá čím dál víc; closed source aplikace Googlu, closed source Store a v něm closed source aplikace?
    4. A jak se díváte na to že máme na světě odhadem hodně přes miliardu zařízení s Linuxem (včetně telefonů a domácích routerů), která jsou děravá jako řešeto, a už je nikdy nikdo neopraví?