Hlavní navigace

The Amazing Brain Train

9. 5. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Vydejme se společně na projížďku neobyčejným vlakem. Vlastně se jedná o nejnovější vynález známého konstruktéra profesora Fizzwizzle, se kterým jsme se již v minulosti v potkali. Jako obyčejně pod jeho taktovkou i tentokráte prožijeme dobrodružství plná zábavy, zručnosti a logických hádanek. Nastupte!

The Amazing Brain Train je další logickou hrou navazující na příběh roztržitého, leč geniálního profesora Fizzlewizzle. Tentokráte nám představí svůj poslední vynález. Vlak poháněný doslova silou mozku. Tuto hybnou sílu musíme pochopitelně zajistit my, a to pomocí správného řešení rozličných hádanek a rébusů. Zároveň budeme získávat trofeje či vylepšovat hodnocení. Uvidíme, kam až nás koleje zavedou a kolik duší žádoucích pomoci na nich nalezneme. Každá hra má i své protivníky. Tím naším budeme my sami a čas. Dílčí úkoly jsou časově omezeny. Při špatném provedení se může čas také odečíst. Obecně lze říci, že do vypršení časového limitu bychom se měli snažit vyřešit co nejvíce hádanek. Od toho se také odvíjí skóre. Je výsledkem počtu řešení, času a rychlosti. Úkoly jsou řazeny do pěti hlavních kategorií – plánování, hledání, kosmické, početní a paměťové. Postupně se seznámíme se vším.

Train 1

Po spuštění aplikace nás přivítá stará známá tlupa zvířátek společně s vlakem jedoucím sem tam přímo závratnou rychlostí. Každopádně nás bude spíše zajímat, co nyní. V levém horním rohu si navolíme náš profil. Archievements budou zatím prázdná. Postupně se ovšem zaplní vyznamenáními za zásluhy a dobrou práci. V more options si lze přečíst nápovědu, která je sice velmi podrobná a pěkně zpracovaná, ale naneštěstí v angličtině. Zbývá nám tedy jen settings, kde si doladíme hlasitost, citlivost myši a další detaily. Je-li vše řádně přizpůsobeno, můžeme společně vyrazit na cestu nové hry. Předloženy jsou nám hned tři módy – quest mode, test mode a practise mode.

Train 2

Quest mode – V tomto typu hry je cílem objíždět zvířátka, která potřebují naši pomoc. Odměnou nám bude jednak „palivo“, jednak také odemčení libovolných částí trati. Což má za následek, že se dostaneme k dalším nešťastníkům a kruh pokračuje.

Test mode – Sestává se z jednoho úkolu každého typu. Jaké bude vaše konečné hodnocení? Jste jedničkářem nebo odpadlíkem?

Practise mode – Volné trénování libovolné z mini her.

Train 3

V každé sekci se nachází hned několik her. Tento výběr zajišťuje, že se rychle neomrzí. Například lze uvést critter crammer, ve které je cílem naskládat zvířata do kosmické lodi, newcomer, jež je vhodná pro zlepšení paměti, cosmis cubes zlepšující prostorové vnímání, frozen fruit finder, který nás naučí plánovat a vidět dopředu. Pokračovat bych ještě chvíli mohl, ale nebudu kazit překvapení. Z výčtu je doufám zřejmé, že hry jsou zaměřeny na logiku. Nenajdeme zde žádné násilí, krev či vulgarismy. The Amazing Brain Train je proto vhodný i pro malé. Spíše je jim primárně určen. Pomůže jim totiž rozvíjet myšlení. Ovšem i dospělí si přijdou na své. Jak čas postupuje, jsou úkoly již poměrně náročné. Zkrátka zkuste a udělejte si obrázek sami.

Train 4

Zpracování je již tradičně velmi dobré. Příjemné grafické prostředí nám dopřává lepší koncentraci na hádanky a úkoly. To vše je navíc oživeno lehkou a veselou hudbou. Dosud jsem se nezmínil o ovládání. Nebude však činit překážku mezi vámi a zábavou. Sestává se z pouhých pěti kláves, přičemž ne vždy je použijete všechny, navíc lze použít pro ulehčení také myš. Hratelnost je bezproblémová. The Amazing Brain Train je bohužel pouze demoverzí, ale i tak nabízí mnohé.

root_podpora

Train 5

The Amazing Brain Train stojí minimálně za čas vložený do instalace. Zábavy si za odměnu užijete dostatek a navíc účelně potrápíte svou hlavu. Vlak zrovna vyjíždí ze stanice na další dobrodružství, připojte se.

Instalace bude rébusem nejmenším – na stránce hry se doklikáme k linuxové verzi. Asi 25MB archiv stačí stáhnout a rozbalit. Hra se spouští skriptem run.cmd. Omrzí-li nás demo, připravme si 19,95 USD na plnou verzi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku