Hlavní navigace

Názor k článku Transakce a izolace transakcí v databázích od Pavel Stěhule - To není kopnutí - ale připomenutí. Určitě se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2009 20:04

    Pavel Stěhule
    To není kopnutí - ale připomenutí. Určitě se na tu dobu pamatujeme oba. Diskuze zda transakce ano či ne se rozhořela právě ohledně MySQL. Do té doby se transakcím nikdo zvlášť nevěnoval. Podobné diskuze běžely paralelně třeba ohledně referenční integrity nebo použití uložených procedur (namátkou právě třeba triggerů). Jakási filozofie každého produktu pak samozřejmě ovlivňuje i jeho vlastnosti - díky tomu MySQL má stále třeba určité problémy s uloženými procedurami a například PostgreSQL dodnes nemá integrovanou replikaci. Prostě každá parta vývojářů měla a má jiné priority - proto třeba PostgreSQL dlouho nebyl pro Windows (nekomerční varianta PostgreSQL - komerční porty na Win - bylo jich několik - předcházely finálnímu portu možná i pět let).

    Souhlasím, že koupě InnoDB Oraclem byla pro MySQL AB rána, která poslala MySQL do rukou Sunu a následně neplánovaně Oraclu. Vývoj Falconu sebral určitě hodně energie a zdrojů - nedávno jsem narazil na zprávičku o ohlášení Falconu starou tři roky - předpokládám, že to nečekali, když pro vývoj engine angažovali Jima, který do MySQL přišel s vlastním již existujícím enginem. Je jen otázkou, jak by MySQL vypadala dnes, kdyby se vývojáři nemuseli věnovat vývoji Falconu.