Hlavní navigace

Názor k článku Třetině pacientů v USA byla v loni odcizena osobní data od anonym - Upřímně, v případě zdravotních sester, které pročítají tisíce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2016 3:50

    bez přezdívky

    Upřímně, v případě zdravotních sester, které pročítají tisíce starých záznamů pacientů, jde spíše o chybu systému, která sestře neumožní vzdělat se na základě minulých případů. Stačilo by mít anonymizovaný mód, kdy by si odborný personál mohl prohlížet diagnózy pacientů bez osobních údajů.
    Nebo oni nemají u kolonek s osobními údaji v systému jasně uvedeno, že toto se nezobrazuje v módu BĚŽNÝ UŽIVATEL? nemají anonymizovanou verzi Kazuistika?
    V případě země, kde kvůli podobným věcem člověka klidně odsoudí, bych předpokládala, že už to za ta léta vychytali. V oblasti péče o zdraví a sociálno se prostě člověk nejvíc naučí z konkrétních případů, a právě proto by anonymizované případy měly být dostupné. Čtenáři je jedno, jak se jmenoval člověk, který takovou diagnózou trpěl, a jaké měl číslo pojištění, ale jestli/až já se ocitnu v nemocnici s podobnou diagnózou, budu si přát, aby mě ošetřovala hlavně ta sestra, která ví, o co jde a jaké komplikace mohou nastat.