Hlavní navigace

Názor k článku Tři roky s Turrisem: od výzkumného projektu ke crowdfundingu od Tangero - Tak je dobré připomenout, že se prakticky nikomu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 4. 2017 21:05

    Tangero

    Tak je dobré připomenout, že se prakticky nikomu Turris "nezrakvil". V některých případech, když si tam člověk provedl hromadu změn a do toho se trefil nějaký update, bylo potřeba router obnovit do továrního nastavení a uživatel přišel o ty své změny, které kolidovaly.

    To je asi největší bolístka Turrisu dneska, že prakticky nejde testovat všechny možné kombinace, jelikož si systém můžete vlastně libovolně změnit a my se to nedozvíme - a tudíž to nemůžeme otestovat, zda vám to bude fungovat po update. Můžete si router celý překopat, ale v tom případě je asi moudré vypnout si automatické aktualizace, neboť si nemůžete být jistý, že nezměníme verze balíčků atd.

    Testování aktualizace samozřejmě probíhá, testujeme i věci, které do routeru my normálně neinstalujeme, ale všechno se podchytit nedá. Tak to už u otevřených systémů je. Automatická aktualizace, když je dobře napsaná, žádná bezpečnostní díra není.