Hlavní navigace

Názor k článku Trinity Desktop Environment (TDE) R14.0.9: závan hodně starých časů od vj - Já TDE doma používám. A používám ho (a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 11. 2020 14:28

    vj

    Já TDE doma používám. A používám ho (a předtím KDE3) právě kvůli uživatelskému rozhraní, ale pravda, nikdy jsem nepoužíval úplně výchozí nastavení. Co se týče aplikací, tak ten konqueror (příliš mnoho stránek nefungovalo, ale třeba zas uměl hezky zobrazovat man stránky) ani Amarok jsem nepoužíval. Naopak jsem používal Kaffeine, kdevelop3, krusader, kmail. Nicméně je znát, že se TDE nezvládá přizpůsobovat změnám okolí (zmíněné nové formáty multimedií, mtp, atd.)

    KDE4 a následníci (ale pravda, KDE5 Plasmu jsem tak důkladně netestoval) mě nikdy neoslovili - dost dlouho byly potíže se stabilitou, aplikace i prostředí měly méně funkcí, než předtím, a i uživateslké prostředí mi nevyhovovalo. Paradoxně i dnes tak moderní věc, jako responsivní design dialogů fungovalo v KDE3 lépe.

    Přesto, že je dle mého KDE3, potažmo TDE v mnoha ohledech nepřekonané, vzhledem k zastarávání v propojení s okolním ekosystémem na nových instalacích jdu spíš do LXDE (ale nikoli LXQt, takže taky neperspektivní) nebo MATE.