Hlavní navigace

Názor k článku Tronsmart T1000: z tabletu či mobilu na televizní obrazovku od Petr M - Hezký, ale maximálně pro BFU na výletě z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2014 8:08

    Petr M (neregistrovaný)

    Hezký, ale maximálně pro BFU na výletě z léčebny. A víš proč?

    1. Tyhle krabičky makají v páru. Je to fajn, pokud připojuješ jedno zařízení, ale představ si třeba 3x NTB + TV. Sdílí to jedny kabely a jedno pásmo, řízení typu CSMA-CD, takže kolize paketů, jejich opakování s náhodným zpožděním,.. 20% paketů si prostě zopakuje a při čekání na volnou linku se ti kousne obraz. I kdyby to dávalo 1Gbit, s počtem zařízení přenosovka leze exponenciálně dolů.

    2. Náchylnost na rušení. Stačí, když soused použije nějaký vadný/ low cost tržicový spotřebič a je vymalováno.

    3. Žravost. Ať se to tváří jak chce, nejede to na vzdušnou vlhkost. Když ty krabky nahradím kusem kabelu, nemusím je krmit. Switch/router a koncový zařízení krmím stejně tak jako tak.

    4. Cena. Nikdo mě nepřesvědčí, že sada dvou krabiček za 3 litry na vzdálenost 20m je levnější, než elektroinstalační lišta (9Kč/m) + UTP cat 6 (7Kč/m) + 2x keystone (á 20Kč, ať nežeru) a pár vrutů + hmoždinek. To se totiž v klidu vleze do pětikila.

    Moje domácí síť zvládne momentálne switchovat 12,8Gbps (tenhle měsíc plánuju upgrade +50%, prostě se vymění jediná krabička v racku, až ji PPLko doveze). Umí to tvoje krabičky?